Yellowstone

Na twee volledige dagen in Yellowstone, komen we vandaag terug in de ‘bewoonde wereld’ met internet, gsm-ontvangst en tv. Yellowstone was geweldig en in onze mening misschien wel het mooiste National Park dat we al bezocht hebben. De geysers en hotsprings hebben op ons het meeste indruk gemaakt. Het was voor ons bijna niet te vatten waar we naar aan het kijken waren, zo indrukwekkend en zo’n mooie kleuren. Één keer stonden we zonder dat we van iets af wisten, zo goed als naast een geyser toen hij ‘uitbarstte’ . Dat bracht zo een kracht en water met zich mee dat het leek alsof we in een regenbui stonden. Bij een andere grote geyser ontwikkelde zich zo veel rook door de immense hitte van het water dat het bijna onheilspellend was. We bleven toch in ons achterhoofd houden welk gevaar er onder de aardbodem schuilt met al die lava die dit prachtige natuurfenomeen veroorzaakt.

Waar we ook enorm van genoten hebben, is het ontdekken en fotograferen van al het wildlife. Dat bracht soms ook wel spannende momenten met zich mee: meer dan 1 keer zorgde een kudde bizons voor een enorme file doordat ze midden op de weg liepen. Zo’n kudde is niet makkelijk voorbij te rijden omdat er altijd wel een wispelturig exemplaar tussen zat die van rijstrook wisselde en dan recht voor de auto’s ging staan. Dan was het alle hens aan dek als we ze konden voorbijsteken om ze te filmen en fotograferen. Gunther voelde zich op een bepaald moment nogal avontuurlijk door na het voorbijsteken iets verder rechts een kleine parking op te rijden maar de kudde liep op dat moment ook op de rechterrijbaan waardoor ze ons echt op een paar meter voorbijraasden. 

Een grizzly met haar kleintjes hebben we maar 1 keer kunnen bewonderen maar Elks genoeg. Diezelfde Elks vonden het ook wel leuk om op hun dooie gemak de weg over te steken en af en toe ook eens te blijven staan in het midden. Leverde wel grappige taferelen op. 

Yellowstone heeft ook enorm veel mooie rivieren en meren met zo’n helder water dat je de bodem kan zien maar je mag/kan er niet zwemmen maar we hebben toch een plekje gevonden waar het toegelaten was en dat wilden we niet aan ons voorbij laten gaan. Het water was ook best warm doordat er doorheen het park warmtebronnen/hot springs in de rivier vloeien. 

Vrijdag moesten we helaas Yellowstone verlaten en via een ander National Park, Grand Teton, verder gereden naar de volgende overnachtingsplaats in Pinedale. Daar zijn we gaan eten in een locale pub, die ook hun eigen bieren brouwen en dit ook in hun eten verwerken (denk: beer battered fries & onion rings).

Next stop: Provo, Utah

   
                                

Advertenties

Een gedachte over “Yellowstone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s