Zion

Eerste dag rond 12.30 aangekomen en we werden al meteen om de oren geslagen door de enorme hitte! Normaal zouden we de volgende ochtend pas naar The Narrows gaan maar omdat het zo warm was besloten we deze wandeling toch nog namiddag te doen om wat verkoeling te hebben.

Het was er enorm druk, wat te verwachten was op een zondagnamiddag, maar hoe verder we door het water verder wandelden hoe rustiger het werd. Ik moet zeggen dat we dit wel wat onderschat hadden.. Op sommige plaatsen in de rivier was de stroming best sterk en we moesten toch wel opletten waar we onze voeten neerzetten omdat de stenen in het water soms erg glad waren. Maar het was een super ervaring en de temperatuur van het water was zalig, alleen jammer dat we door onze impulsieve beslissing geen zwemkledij mee hadden.

Na deze wandeling was het nog een 45 min terugrijden naar het hotel met de shuttlebus, waar we ons even zijn gaan opfrissen. We hadden gehoord dat Oscar’s café een aanrader was om te gaan eten en dat het hier, hoe kan het ook anders, gekend was om de grote porties en burgers. Je zou denken dat je dat beu wordt maar de burgers blijven voorlopig toch smaken 😉.

De volgende dag rond 9 uur vertrokken voor een nieuwe hike: lower, middle en upper Emerald Pools maar deze viel ons zwaarder dan verwacht door de hitte en vele trappen naar omhoog, zo bleek weer maar eens hoe triest het gesteld is met onze conditie 😉…

Helemaal boven zijn we aan de praat geraakt met koppel uit Gent die al voor de 10de keer naar Amerika kwamen, dit keer voor 6 weken voor hun 65ste verjaardag. Respect voor die mensen want zij waren niet veel later dan ons boven maar voor ons zelfvertrouwen net iets minder 😉. Naar beneden ging vlotter maar toch nog zwaar doordat het pad merendeels in de volle zon liep. Eens beneden waren we echt stikop maar er was nog één korte hike die ik echt wou doen: weeping rock. Dit is een speciaal plaatsje omdat er, net als bij Emerald Pools een kleine, koele en groene oase ontstaan is in het midden van een droog, woestijnachtig landschap. 

Om 14 uur zijn we nog iets klein gaan eten en vertrokken naar het volgende hotel om meteen verfrissing te gaan zoeken in het zwembad en de rest van de dag te chillen. De temperatuur was immers opgelopen tot 109 Fahrenheit (komt neer op een 40 graden). 

Morgen op naar Vegas!

   
                              

   
   
    

Advertenties

Een gedachte over “Zion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s