Extra foto’s Las Vegas – Grand Canyon – Hoover Dam 

Net zoals vorig jaar te laat vertrokken uit Vegas waardoor we uiteindelijk pas om half 6 in Grand Canyon aankwamen. Onderweg passeerden we een grote onweerszone, ik zei nog: als die maar niet naar ons komt. Maar jawel hoor, we zagen hem ook hier naar ons toekomen. Daardoor durfden we niet goed naar Hopi point gaan om de zonsondergang te kijken omdat we niet goed wisten waar we ons aan konden verwachten. Maar in de plaats werden we getrakteerd op een indrukwekkend klank-  en lichtspel, op de rand van de canyon. Het was bijna donker geworden toen we terug naar ons hotel gingen, ook op de rand van de canyon.

Oorspronkelijk was het idee om om 4 uur snachts terug op te staan op naar de zonsopgang te gaan kijken maar we geraakten gewoon niet uit ons bed… De vermoeidheid begint toe te slaan 😊. Uiteindelijk om 6 opgestaan om de westelijke kant van de canyon te verkennen, vorig jaar gebben we enkel maar de oostkant gezien. Het was weer puffen en zweten (en helaas ook verbranden 😒) maar we hebben weer enorm genoten van de uitzichten. 

Tegen 14 uur zijn we richting Page vertrokken, wat toch nog 2,5 uur rijden was. Eens aangekomen zijn we iets gaan eten (rarara?) en hebben we even genoten van het uitzicht en een ijsje op het terras van het hotel. Tegen 19 uur kreeg ik spontaan het idee om nog naar de Horseshoe bend te gaan ipv morgen omdat de temperatuur echt goed te doen was buiten ( vorig jaar waren de foto’s hier wat mislukt door de stand van de zon op dat moment). Probleem was wel dat de zon al onderging om 19.45… In een razend tempo vertrokken en de wandeling ernaartoe ook in een enorm snelle pas gedaan (ging wel veel beter dan vorig jaar zonder die felle zon). Gelukkig toch nog mooie foto’s kunnen maken al waren we naar mijn mening net te laat voor het mooie licht van de zonsondergang. En de wandeling terug was ook speciaal: in het donker door de woestijn uit met de lichtjes van Page in de verte.

Zodadelijk naar Lower Antelope Canyon en daarna naar Monument Valley.  

   

    

    

  
  
    
    
    
    
   
    

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s