Arches, Canyonlands en Capitol Reef National Park

 Gisteren en eergisteren in Moab verbleven om Arches, Canyonlands en Dead horse state park bezocht. Alle 3 zijn ze heel goed bevallen, alweer een prachtig natuurfenomeen!

In Arches deden we de Delicate Arch trail van bijna 5 km maar hier toch weer een kleine inschattingsfout gemaakt, bijna constant bergop waarvan een stuk steil omhoog via een rotswand. Ook al was het niet meer zo heet als afgelopen twee weken, toch waren we doodop toen we boven waren maar het uitzicht maakte het wel waard! Een uurtje later stonden we teug beneden en hebben we nog enkele kleine wandelingen gedaan om andere Arches te bekijken. ‘S avonds  zijn we nog naar de supermarkt gegaan om slaatjes te halen ( jaja gezond kan ook😉) en afgesloten met een frozen yoghurt.

De dag erna Canyonlands en Dead horse state park gedaan en vooral die laatste verraste ons met een geweldig en uitgestrekt uitzicht. In de verte zegen we alweer een onweer opkomen omdat we op het hoogste punt stonden maar hadden totaal niet door dat er achter ons ook iets gaande was tot we plots een enorm harde donderslag hoorden. Snel naar de auto gelopen en toen was het zover, iets wat we in de VS nog niet gezien hadden: regen! ‘S avonds was het gelukkig weer droog en zijn we een pizzaatje gaan eten en nog even door het stadje gewandeld.

Vandaag zijn we naar Capitol Reed gereden en ondanks ik geen grote verwachtingen had, heeft dit park ons enorm verrast door zijn schoonheid! Hoogtepunt was twee keer offroad rijden tussen torenhoge rotswanden, net naast en soms ook in en over de rivierbedding. Dit was een impulsieve beslissing want we hadden dit thuis niet opgezocht en wisten niet waar we aan begonnen. Het is namelijk zo dat je hier absoluut niet in mag rijden als er een storm/onweer op komst is. Door de hevige regen kan er zich in een mum van tijd een gevaarlijke watermassa ontwikkelen die alles kan meesleuren. Het had voormiddag al licht geregend en ondanks dat de blauwe lucht stilaan de bovenhand haalde, begonnen er in de verte toch weer donkere wolken op te komen. We besloten het erop te wagen en ondanks ik toch niet 100 % op mijn gemak was, ben ik toch blij dat we het gedaan hebben want het was zo mooi en indrukwekkend. Was bijna niet te geloven dat we daar reden, een unieke ervaring gewoon… 

Tot slot zijn we nog naar één van de vele boomgaarden gegaan waar nu de abrikozen volop in seizoen waren en waar je zelf fruit mag plukken voor geen geld. Was een leuke ervaring en hoewel ze niet verser konden zijn, zullen we toch nooit fan worden van abrikozen 😊. 

Niet te geloven dar onze tijd er bijna opzit… Morgen rijden we teug naar Salt Lake City waar we nog wat gaan relaxen, lekker eten, de stad gaan verkennen en nog eens een filmpje meepikken in de bioscoop.

  
  
     
    
    
    
    
    
   

Advertenties

Een gedachte over “Arches, Canyonlands en Capitol Reef National Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s